Hoppa till textinnehållet

Frågor och svar amorteringslättnad privatkund

Three persons in a discussion at a café.
 • Amorteringslättnad innebär att du under en begränsad period inte behöver amortera på lån som inte redan är aviserade. Ränta betalas som vanligt.

 • Du fyller i ansökan här

 • Det räcker att en av kredittagarna skickar in ansökan men att den personen har stämt av med övriga kredittagare/medlåntagare.

 • Du kan ansöka om amorteringslättnad för bolån och andra privatkrediter du har i Skurups Sparbank.

 • Bolån – så länge gäller amorteringslättnad
  För bolån ansöker du om amorteringslättnad upp till 12 månader och omprövning görs var tredje månad. Om coronasituationen kvarstår är det vår ambition att förlänga amorteringsfriheten med tre månader. Beviljas du amorteringsfrihet gäller den alltså tre månader i taget, dock med längsta sammanlagd tid 12 månader. Hör du inget från oss, förlängs amorteringsfriheten i tre månader.

   

  Andra lån – så länge gäller amorteringslättnad
  För andra lån ansöker du om amorteringsfrihet upp till sex månader och omprövning görs efter tre månader. Om coronasituationen kvarstår är det vår ambition att förlänga amorteringsfriheten med tre månader. Beviljas du amorteringsfrihet gäller den alltså tre månader i taget, dock med längsta sammanlagd tid sex månader. Hör du inget från oss, förlängs amorteringsfriheten i tre månader.

 • Du skickar då in två ansökningar en för dina förtagskrediter och en för dina privatkrediter.
  Ansökan för amorteringslättnad för företagskrediter hittar du på här

 • Vi börjar behandla din ansökan inom 10 dagar från att den kommer in till oss. Om ansökan beviljas skickas bekräftelse på amorteringslättnad och villkor till dig. Om ansökan avslås skickas en bekräftelse på avslaget. Du får bekräftelse i internetbanken/via brev om du inte har internetbanken.