Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - tips för dig som kund

Hur påverkas ekonomin av coronaviruset? Covid-19 förändrar hela tiden läget – på börsen, men också gällande jobb, beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.  

Nu kan du ansöka om amorteringslättnad

Med anledning det rådande ekonomiska läge som orsakats av coronaviruset framfart har du som privatkund möjlighet att ansöka om amorteringslättnad för dina lån fram till och med den 31 augusti 2021.

Vi ändrar öppettiderna i kontantkassan

Med anledning av coronaviruset behöver vi säkerställa att vi kan hålla banken öppen för våra kunder. För att kunna upprätthålla service i alla våra kanaler kommer vi tillfälligt ändra öppettiderna i vår kontantkassa.


Nya öppettider från och med den 23 mars

Tisdag    kl 10-12

Torsdag  kl 10-12 och kl 16-18


Vi värnar om våra kunder och medarbetare och hoppas på förståelse för detta beslut!

Hur får man en sund och hållbar ekonomi i kristider?

Både hushåll och företagare känner oro och många har fått börja tänka på morgondagen på ett nytt sätt. Men hur klarar vi en lågkonjunktur – och hur rustar man sig för tuffa tider?

Family close together.

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Smarta apptips

Av omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor. Vi ber dig istället använda vår app eller internetbank för att göra dina banktjänster.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Business people looking at chart on a laptop.

Vi finns här för dig dygnet runt, året om!

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Prata med oss när du vill!

Ring gärna telefonbanken 0771-22 11 22 med personlig service dygnet runt alla dagar i veckan.

Om du saknar vår telefontjänst kan du ansluta dig i internetbanken, under Övriga tjänster - Telefonbanken.

TB kundtjänst

Corona Akuten

Det absolut viktigaste för våra företag är att kunna ta del av de verktyg som just nu regleras, både lokalt och nationellt. Därför har Skurups kommun, Skurups Sparbank och Företagarna Skurup tagit initiativ till Corona Akuten. En akut servicelinje som ni som driver företag får hjälp med att hitta rätt bland alla verktyg som erbjuds för att stödja näringslivet i Sverige i denna svåra tid. 

Ring 0411-55 48 22.

Corona Akuten arbetar under sekretess.

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi.

Mother with two children looking at different devices.

Frågor & svar

Våra experter svarar läsarfrågor

Gensvaret på Aktiellts nyöppnade frågebrevlåda har varit stort. Här svarar våra experter på några av de vanligaste frågorna om bland annat börsen, pension, fonder, marknaden, sparande och placera.

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.

Hur påverkas min resa?

Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

Two women and a man carrying a weekend bag in the city.

Vad händer med bostadsmarknaden?

Arbetslöshet som spås stiga, och en allmän sättning i ekonomin som spår av coronakrisen. Hur påverkar det utvecklingen på bostadsmarknaden?

Vad händer med boräntorna?

Coronavirusets stora påverkan på ekonomin riskerar att sätta djupa spår i konjunkturen. Hur påverkar det hushållens framtida boräntor?