Hoppa till textinnehållet

Vårt samhällsengagemang

Skurups Sparbank är del av bygden och dess invånare. I stället för aktieägare har Skurups Sparbank huvudmän som representerar kunderna och kan ses som en länk mellan banken och samhället. När det går bra för oss kan vi därför ge tillbaka en del av överskottet i bygden där våra kunder lever och verkar.

Sponsring

Som sparbank återinvesterar vi vårt överskott där det gör som mest nytta i vårt verksamhetsområde. Du som är kund i Skurups Sparbank hjälper därför till att hålla verksamhetsområdet levande genom våra samarbeten och sponsringsbidrag. Det är både vi och föreningarna som vi samarbetar med tacksamma för.

Teacher with happy students

Ung & Driftig

Ett pris till de unga entreprenörer som visat kreativitet & engagemang. Vi har instiftat vårt eget pris till Skurups kommuns årliga näringslivsfest, “Ung & Driftig”. Priset syftar till att främja och stödja unga företagare i ett tidigt skede, dels finansiellt men även med en merit att använda i sin framtida kommunikation.

Goldsmith in workplace - small business

Miljonen

Miljonen stöttar inom tillväxt och utveckling i sydvästra Skåne. Genom åren har 195 olika initiativ fått ta del av Miljonen. Miljonen är ett komplement till bankens övriga samhällsinsatser där vi ger stöd till föreningar, organisationer och projekt.

Miljonen

Mötesplats Skurup

Som en del av vårt stöd till det lokala förenings- och näringslivet erbjuder vi gratis uthyrning av lokaler för en rad syften. Konferensrum för årsmöten, tillfälliga arbetsplatser för småföretagaren eller mötesrum för lokala aktiviteter.

Mötesplats Skurup

Ung ekonomi

Vi arrangerar årligen träffar med lokala skolklasser för att hjälpa de lokala skolorna utbilda den kommande generationen i sund privatekonomi. Med frågor som berör allting från veckopengshantering upp till hur ett lån fungerar.

Youths waiting at bus stop in wintertime.

Familjedag

En del av vårt arbete för att ge tillbaka till våra kunder och närområde är att regelbundet arrangera familjedagar. Familjedagarna bjuder ofta på lekar, aktiviteter och äventyr. Under de senaste åren har vi ofta besökt parker och djur.

Familjedag på Ystad Djurpark