Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Miljonen

Miljonen

En miljon för bygden

I över 100 år har Skurups Sparbanks rötter växt sig starka i den skånska myllan. Vi vet att även de största innovationerna börjar som ett litet, sårbart frö. Nu vill vi hjälpa de goda idéerna att växa så att bygden kan blomstra.

Skurups Sparbank satsar en ny miljon på allmännyttiga projekt inom tillväxt och utveckling. Det beslutade huvudmännen på Skurups Sparbanks stämma som ägde rum den 22:e mars. Satsningen som fåttnamnet ”Miljonen” genomförs för femte året i rad och innebär att banken ökar sitt stöd till verksamhetsområdet med en miljon kronor.

Miljonen är ett komplement till bankens övriga sponsorarbete där föreningar, organisationer och projekt får ekonomiskt stöd från banken. Förra året fick Miljonen 64 ansökningar. De 17 olika initiativ som slutligen fick dela på Miljonen 2016 presenterades under en ceremoni på Svaneholms slott den 13 november.
– Vi följer med spänning hur de projekt som vi bidragit till tar form.Vi hoppas att årets Miljon ska ge ännu fler angelägna och intressanta projekt möjligheten att genomföras, säger Ingrid Persson, vd på Skurups Sparbank. Varje bidrag, oavsett storlek, är viktigt för att hjälpa entreprenörer och eldsjälar att förverkliga sina idéer.

Tillväxt och utveckling
Området för Miljonen är tillväxt och utveckling. Begreppet tillväxt ingår som en del i Sparbankens uppdrag som möjliggörare av mångfald, livskvalitet och ekonomisk utveckling för både företag och enskilda människor i bygden. Många olika former av projekt kan inrymmas i begreppet tillväxt och utveckling. Privatpersoner, föreningar, skolklasser, organisationer eller företag kan alla söka ur Miljonen. Det finns inga formella krav på att den sökande skall vara skriven inom Skurups kommun eller närliggande kommuner.
– Men vi vill att genomförandet av förslaget skall vara knutet till bankens verksamhetsområde och gynna utvecklingen av bygden, säger Ingrid Persson. Vi välkomnar alla som har projekt som kan passa in under begreppen tillväxt och utveckling att ansöka ur Miljonen. Vi lärde oss förra året att bara fantasin tycks sätta gränser för vilka projekt som är på gång här i området, avslutar Ingrid Persson.

Läs mer om Miljonen.

För mer information
För frågor kontaktar du bankens marknadsavdelning:
Marknadskoordinator Jeanette Kristensson, Telefon: +46 (0)411-53 67 40
E-post:jeanette.kristensson@skurupssparbank.se

Stäng Skriv ut